Köyceğiz / Dalyan / İztuzu Beach / TURKEY

Muğla – Fethiye yolu üzerindeki Köyceğiz Gölü kenarına kurulmuş Köyceğiz’e girerken bir sahil ilçesine değil de içerlerde bir kasabaya giriyormuşsunuz gibi gelir. Sonra birdenbire göl karşınıza çıkıverince şaşırırsınız. Yerleşik nüfuslu onbini bile bulmayan ilçe ve çevresi tarihsel zenginliğe de sahiptir.

Denizin, güzel kumsalların, çok güzel bir gölün, doğal ve tarihi zenginliğin hepsini bir arada görmek istiyorsanız gideceğiniz yerin adı Köyceğiz’dir.

Bu güzelim coğrafyada yerleşim bin yıllar önce başlamış. İlk yerleşimin izleri MÖ 3400 yılarına uzanıyor. Sonra İskitler, Asurlular, İyon ve Dorlar, Persler, Helenler, Seleykoslar, Romalılar, Menteşoğulları ve Osmanlılar yerleşmişler bu topraklara. Gölün Akdeniz’le birleştiği noktadaki Kaunos antik kenti, MÖ binli yılların doğu akdeniz ve Ege’nin kesişim noktasındaki en önemli liman kentlerinden biri olmuş.

Bugünün Köyceğiz’i ise Osmanlılar döneminde gelişmiş.

Köyceğiz gölü kıyısına kurulu kent merkezi, diğer tatil merkezlerinden farklı bir görüntüdedir. Yaz kış dengeli bir nüfus yoğunluğu vardır. Yaz aylarında çok kalabalık değildir, kış aylarında ise diğer turizm merkezlerinde olduğu gibi el ayak çekilmez. Sakin, rahat bir tatil arayanlara her mevsim önerilebilecek bir yerdir Köyceğiz.

Sabah kalkıp göl kıyısında yürümek insana zindelik kazandırır. Kıyı bandı yürüyüş için düzenlenmiştir. Sabah kahvaltınızı kıyıdaki çay bahçelerinden birinde yapabilirsiniz göle karşı. Dileyenler yaz aylarında göl sularında serinleyebilirler. Suyu biraz bulanıkça da olsa temizdir. Ne de olsa göl suyudur. Göle her yerden girilebilir. Ama kıyı bandının doğusunda kalan ve arkasında Sığla ormanının bulunduğu kumsal belediye tarafından plaj yapılmıştır. Plaj tesisleri, yiyecek içecek üniteleri, soyunma ve duş kabinleri bulunur.

Köyceğiz şehir merkezi, bir meydana açılan temiz ve düzenli sokaklardan oluşur dense yeridir. Meydan her zaman canlıdır. Akşam karanlığı çöktüğünde kıyıdaki ve meydana açılan sokaklardaki lokantalar, barlar canlanır. Masalar sokaklara atılır. Esnaf lokantaları ve meyhaneleri, salaş görüntüsüne rağmen iyi mezeler, her türlü et, balık ve tavuk türleri sunarlar müşterilerine. Fiyat diğer tatil yörelerine göre her zaman hesaplıdır. Yabancıya ayrı yerliye ayrı muamele yoktur..

kaynak: http://www.muglakulturturizm.gov.tr/TR,73793/koycegiz.html

İŞLER